Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: mi lesz a téli csúcsfogyasztással, rámegy a gatyánk?

Portfolio
Augusztus elsejétől új tarifák mellett fizetik a gáz- és áramárat a lakossági fogyasztók, miután a kormány döntött a rezsicsökkentési szabályok módosításáról. Németh Szilárd rezsibiztos bejelentésével párhuzamosan megjelentek a közlönyben a rendeletek, valamint tájékoztatót adott ki az MVM is. Ez alapján már lehet számításokat végezni, hogy egy-egy fogyasztó rezsiszámlája hogyan változik és a számla végösszegét befolyásolja-e az elszámolás módja. Az elszámolás módjára (éves, havi, átalány) vonatkozó kérdés rengeteg lakossági fogyasztót érint. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a havi tényleges fogyasztás alapján elszámolók a téli hónapokban sokszor és könnyedén kerülhetnek például 144 köbméteres havi határ fölé (hiszen értelemszerűen ekkor fűtünk és használjuk a gázt a legnagyobb mennyiségben), ami mellett belépne a magasabb piaci ár, azonban a szabályozó hatóság erre az esetre is felkészült, egy új kedvezmény alkalmazásával.

Megjelentek az új lakossági rezsiárak csütörtökön, ami alapján minden háztartás, család lázas számításokba kezd. Ebben kívánunk segítséget nyújtani egy életszerű példa bemutatásán keresztül, a gázfogyasztásra vonatkozóan. A család 4 tagú, sorházban élnek, 25 centis szigetelés, jó minőségű nyílászárók mellett, 28 cm vastag tetőszigetelés mellett. Vizsgáljuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés