Előfizetői tartalom

Számlagyárra csaptak le

MTI
Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, pénzmosás, zsarolás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek egy szolnoki férfi ellen, aki öt társával együtt az áfafizetés elkerülése érdekében számlagyárat működtetett. A bűnszervezet a költségvetést csaknem négyszázmillió forinttal károsította meg - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vádlottak 2015 és 2019 között olyan számlagyárat működtettek, amely - belföldi beszerzések látszatát keltve - hamis számlákat biztosított fa- és fűrészáru-kereskedelemmel foglalkozó cégeknek - közölték.     A számlagyártól kapott hamis számlák segítségével a cégek előnyösebb piaci helyzetbe kerültek, vevőik kedvezőbb áron tudták megvásárolni a faárut....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés