Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: nem törik magukat az oroszok a gázturbina átvételében, amit állítólag annyira vártak

Portfolio
Öt napja Németországban rekedt az a turbina, ami kanadai javításról érkezett vissza és várja a továbbszállítást, mert az oroszok még mindig nem küldték el azokat a dokumentumokat, amelyek a szállítás megkezdéséhez kellenek és ez a helyzet akár napokig, vagy hetekig is így maradhat – jelezte két névtelen forrás a Reutersnek. Ez a fejlemény péntek reggel máris emelte néhány százalékkal a gázárakat a holland gáztőzsdén.

Robert Habeck német gazdasági miniszter ennek kapcsán ki is mondta: "Néha az az embernek a benyomása, hogy Oroszország már nem akarja visszavenni. Ez azt jelenti, hogy a műszaki problémák ürügyének valójában politikai háttere van, és ez ellentéte annak, hogy Oroszország Európa energiabiztonságának garanciája legyen." Az ügy előzménye az volt, hogy június közepétől Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés