Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: ez most a gázáremelés legnagyobb kérdése

Portfolio
Az átlag feletti gázfogyasztás árának drasztikus megemelése a rezsiárszabás átalakításának egyik legérdekesebb eleme. Az év során ugyanis a fűtés miatt nagyon egyenetlen a havi fogyasztás, ezért a legfőbb aggodalom abból származik, hogy vajon hogyan számolják el például a havi átlag többszörösére rúgó téli gázfogyasztást, és mennyit kell érte fizetni. Úgy tűnik, a kérdésre már legalább három megfejtést adtak a szabályokat értelmezni próbálók, ám ezek nincsenek összhangban egymással, sőt a számla méretét illetően nagyon eltérő eredményre vezetnek.

Mi lesz majd a téli csúcsfogyasztással, rámegy a gatyánk? - ez a kérdés foglalkoztatja a rezsirendszer átalakítása óta a gázzal fűtő családokat. A kérdés érthető, hiszen a szabályok szerint 1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként. Ezután ennek a bő hétszeresét 747 forintot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái