Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: ez most a gázáremelés legnagyobb kérdése

Portfolio
Az átlag feletti gázfogyasztás árának drasztikus megemelése a rezsiárszabás átalakításának egyik legérdekesebb eleme. Az év során ugyanis a fűtés miatt nagyon egyenetlen a havi fogyasztás, ezért a legfőbb aggodalom abból származik, hogy vajon hogyan számolják el például a havi átlag többszörösére rúgó téli gázfogyasztást, és mennyit kell érte fizetni. Úgy tűnik, a kérdésre már legalább három megfejtést adtak a szabályokat értelmezni próbálók, ám ezek nincsenek összhangban egymással, sőt a számla méretét illetően nagyon eltérő eredményre vezetnek.

Mi lesz majd a téli csúcsfogyasztással, rámegy a gatyánk? - ez a kérdés foglalkoztatja a rezsirendszer átalakítása óta a gázzal fűtő családokat. A kérdés érthető, hiszen a szabályok szerint 1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként. Ezután ennek a bő hétszeresét 747 forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés