Előfizetői tartalom

Melléktermékből luxustermék lett a tűzifa

Portfolio
Rekordokat dönt a tűzifa iránti kereslet az idén egész Szlovákiában. A faraktárakban hosszú várólisták vannak egészen az év végéig - szemléltette a helyzetet az állami erdészet szóvivője, Marína Debnárová. A tűzifával való fűtés és vízmelegítés már hosszú ideje a legolcsóbbnak számított, összehasonlítva a többi fűtési móddal. Az előttünk álló fűtési szezon viszont megfordíthatja ezt a trendet - figyelmeztet a ma7.sk cikke.

Marína Debnárová szerint raktárkészletük egyáltalán nincs, amit kitermelnek, azt azonnal értékesítik. A tűzifa a fakitermelésüknek csupán egy kis részét képezi, tulajdonképpen csak melléktermék. Most viszont lassan aranyárba kerül. Észreveszik ezt a fafeldolgozók is, mert mostanában deszkák és építőanyag helyett inkább tűzifát keresnek náluk. Egy tonna pellet most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés