Előfizetői tartalom

Németország a tökéletes vihar kapujában

Portfolio
Németország legjelentősebb konjunktúramutatója, az Ifo-index a harmadik negyedév elején erőteljes zuhanásba kezdett: a júniusi 92,3-ról meredeken 88,6-ra esett vissza. Mind a jelenlegi helyzetértékelés, mind a várakozások összetevője csökkent, a várakozások összetevője március óta a legnagyobb mértékben, a világválság kezdete óta pedig a harmadik legnagyobb mértékben. A mai Ifo-index azt mutatja, hogy a német gazdaságot fenyegető lefelé mutató kockázatok listája egyre hosszabb és hosszabb - értékeli a friss adatot az ING.

Az ING szakértői szerint az Ifo-index annak fényében különösen kellemetlen, hogy a legfrissebb kemény makroadatok alapján egyre valószínűbb, hogy a német gazdaság már az év második negyedévében zsugorodhatott. Bár a koronavírus-válság utáni újranyitás lendületet hozott, ez a hatás eltűnőben van. A gyengébb globális kereslet, az ellátási lánc súrlódásai és a fogyasztást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés