Előfizetői tartalom

Az IMF szerint megússza a világ a recessziót, az oroszok viszont évekig szenvedhetnek

Portfolio
Némileg lefelé módosította a globális növekedési előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap friss kiadványában. A World Economic Outlook legfrissabb kiadásából kiderül, hogy egyik nagy nyugati gazdaságban sem számít recesszióra az IMF, Oroszországban viszont az idei, kifejezetten mély gazdasági visszaesését jövőre is komoly GDP-esés követheti. A globális inflációs előrejelzését felfelé módosította a szervezet.

A vártnak megfelelően lefelé módosította növekedési előrejelzését az IMF friss kiadványában. A Valutaalap arra számít, hogy a globális gazdaság idén 3,2%-kal fog növekedni, amit jövőre 2,9%-os növekedés követhet. Az idei növekedési előrejelzését 0,4, a jövő évit 0,7%-ponttal módosította lefelé az IMF, ugyanakkor recessziót egyáltalán nem vár a szervezet. A fejlett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés