Előfizetői tartalom

Ezért maradt az 5%-os lakásáfa

Portfolio
Alapvetően a háborús helyzet és a világgazdasági recesszió veszélye miatt döntött a kormány, hogy gazdaságpolitikai intézkedésként további két évre fenntartja az újépítésű lakásokra vonatkozó 5%-os kedvezményes áfakulcsot - derül ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium ismertető anyagából, ami a döntés mögötti megfontolásokat veszi számba.

Az építőipar kérdésköre két alapvető tényező miatt is rendkívül fontos Magyarországon. Egyrészt kiemelt társadalompolitikai kérdés, hiszen a családpolitikai intézkedések egyik alappillére, valamint a magyar lakosság ingatlantulajdonlása magas, vagyonának jelentős részét az ingatlanvagyona teszi ki, másrészt az építőiparnak a gazdasági növekedésben és foglalkoztatásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés