Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: Ukrajnát nem lehet megvédeni, háborús helyzet jöhet Európában

Portfolio
Megbukott a nyugati világ háborús stratégiája - mondta Orbán Viktor a reggeli rádióműsorában. A miniszterelnök a Kossuth rádióban úgy fogalmazott, hogy a háborúnak egy orosz-amerikai megállapodás vethet véget, addig a lezárás esélye csekély. Orbán szerint az áremelkedés a háborús gazdaság előszobája, de a fennmaradó rezsicsökkentés 181 ezer forint megtakarítást jelent egy átlagos háztartásnak. A felálló gazdasági növekedési kabinet első lépése az év végén lejáró kedvezményes lakásáfa két évvel való meghosszabbítása, de további gazdaságélénkítési intézkedések várhatók, hogy elkerüljük a recessziót.

Nem működik a nyugati háborús stratégia, mondta Orbán, annak négy pillérét bírálva. Szavai szerint nem lehet nyugati segítséggel megvédeni Ukrajnát, a szankciók nem destabilizálták az orosz gazdaságot, de az ellenlépések sújtják Európát, és ezért háborús helyzet felé sodródik, nincs világegység az oroszokkal szemben, a nagyobb tömeg nem áll az ukránok mellé....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái