Előfizetői tartalom

Drasztikusan emelkedik az üzemanyagköltség, egymillió ember gondozása kerülhet veszélybe

Portfolio
Nyílt levelet írt Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős belügyi államtitkárnak a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SzMME) és a Szociális Szakmai Szövetség (3Sz), akik arra hívják fel a figyelmet, hogy az üzemanyagár-szabályozás múlt héten bejelentett változtatása miatt már ősszel bezárhatnak szociális intézmények, mert nem tudják kifizetni a megemelt rezsidíjakat és munkatársaik nem jutnak el a segítségre szorulókhoz, mert nem lesz miből megtankolni az autókat.

A kormányzat által bejelentett, rezsiköltségeket érintő intézkedések a szociális ellátórendszert - mint közületi nagyfogyasztókat – már az ősz során olyan helyzetbe hozzák, mely gyakorlatilag a működésképtelenné válást eredményezik, írják a nyílt levélben. A július 30-án bejelentett, üzemanyag árakat érintő intézkedés hasonlóan drasztikusan érinti a rendszert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés