Előfizetői tartalom

Megrohanták az emberek Horvátországot

MTI
|
Portfolio
Az év első hét hónapjában 10,3 millió turista látogatott Horvátországba és 54,3 millió vendégéjszakát töltöttek el, a vendégek száma 60 százalékkal, a vendégéjszakáké 46 százalékkal volt több, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte hétfőn a horvát turisztikai minisztérium, az által elindított eVisitor rendszer adatai alapján. A látogatók száma 11 százalékkal, a vendégéjszakák száma öt százalékkal marad el a 2019-es, pandémia előtti rekordév adataitól.

Nikolina Brnjac turisztikai miniszter a sajtónak úgy nyilatkozott: augusztusba lépve - amely általában turisztikai szempontból az év legintenzívebb hónapja - a pozitív trend folytatódik, amelyhez véleménye szerint kiváló pénzügyi eredmények is társulnak majd. A legtöbb vendégéjszakát a németek töltötték el (11,4 millió), őket a szlovénok (6 millió), az osztrákok (4,4...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés