FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Brutális gázdrágulás Németországban, oda is megérkeznek a magyarországi árak

Portfolio
Európa szerte emelkednek az energiaárak, nincs ez másként Németországban sem, ahol az egyik nagy szolgáltató, a RheinEnergie október 1-jétől jelentősen megemeli a földgáz árát. Ennek oka az, hogy a cég szerint a földgáz beszerzési költségei közel 450 százalékkal növekedtek a 2022/23-as időszakban a 2021/22-es beszerzési időszakhoz képest, ami a hosszú távú folyamatos beszerzési rendszer ellenére jelentősen emelkedő árakhoz vezet.

A RheinEnergie jelentősen emeli a fogyasztói földgázárakat: változatlan alapárak mellett a földgáz ára október 1-jétől 7,87 centről 18,30 centre emelkedik kilowattóránként. Ez a cég számítása szerint azt jelenti, hogy egy 10 000 kilowattóra éves fogyasztású kölni lakás esetében az éves költségek a korábbi 960 euróról közel 2 002 euróra emelkednek. Egy nagy lakás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés