gázfogyasztás gázláng földgáz
Gazdaság

Székesfehérváron nem hagyják, hogy hétszeresére nőjön a gáz ára a rászorulóknak

Portfolio
Rezsitámogatási programot indítunk a szociálisan rászoruló fehérváriak számára - írja Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebookon azt követően, hogy a kormány átlagfogyasztás felett kétszeresére növelte az áram és hétszeresére a gáz árát.

A támogatási program részleteinek kidolgozása folyamatban van, a program fedezetét szolgáló pénzügyi átcsoportosításokkal együtt. A támogatás igénybevételének pontos feltételeiről és az igényelhető összegekről várhatóan az augusztusi közgyűlésnek kell majd dönteni - írja Cser-Palkovics, aki szerint addig is a következők már biztosak:

  1. A gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelni, mindkettőt úgy, hogy az önkormányzat közvetlenül a szolgáltatónak fogja átutalni a megítélt összeget, tehát természetbeni juttatást kapnak majd a jogosultak.
  2. A tűzifa beszerzéséhez is lehet majd egyszeri, nagyobb összegű támogatást igényelni, ezt egy összegben fogja átutalni a jogosult igénylőnek az Önkormányzat.
  3. A jogosultak körét szociális alapon határozzuk meg, elsősorban jövedelmi és családi helyzet alapján. Kiemelt cél, hogy az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeke(ke)t egyedül nevelőket segítsük.
  4. Értelemszerűen a támogatásokat csak és kizárólag azok vehetik igénybe, akik indokolható és méltányolható okokból nem tudnak a kormányzat által meghatározott átlagfogyasztási keretekbe beleférni, de anyagi helyzetük nem teszi lehetővé az átlag feletti fogyasztás kifizetését.

"Szokásom szerint őszinte leszek: adatok hiányában jelenleg nagyságrendileg sem tudjuk megmondani, hányan lesznek jogosultak ezt igényelni, tehát, hogy mennyibe fog kerülni a támogatási program az önkormányzatnak, a néhány tízmillió forinttól a 300 millió forintos nagyságrendig minden elképzelhető, természetesen a legrosszabbra készülünk, de a legjobbat reméljük" - írja Cser-Palkovics.

Pénzcentrum rezsikalkulátor Számold ki, mennyit kell majd fizetned a gázért, áramért augusztustól!

"Úgy vélem, hogy erkölcsi kötelessége az önkormányzatnak, a helyi közösségnek a józan kereteken belül, gazdasági lehetőségeink szerint – legalább a legnehezebb, téli időszakban – segíteni a legelesettebb embertársainkon. A rezsitámogatási program ezt a célt szolgálja majd" - emelte ki a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

amerikai-egyesult-allamok-capitolium
autópálya lezárás
új lakások
fehér ház amerika elnök fehérház
vlagyimir putyin

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

Tematikus PR cikk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
amerikai-egyesult-allamok-capitolium