Előfizetői tartalom

Eljött az igazság pillanata: hatalmas bajban vannak a magyarok

Portfolio
Kifutott az egyszeri juttatások jövedelemnövelő hatása és az évtizedek óta nem látott infláció is egyre több háztartás életszínvonalát veti vissza, akik kénytelenek csökkenteni fogyasztásukat, illetve érdemben alacsonyabb minőségű termékeket kell vásárolniuk – mondták a Portfolionak kiskereskedelmi források. Az árstopok szétzilálják az kiskereskedelmet, ami miatt nagyon erőteljes vásárlási korlátozások vannak érvényben, de még így is egyre többször van áruhiány a boltokban. Vannak olyan termékek, döntően árstoposak, amelyekből a láncok már az alacsony minőségűt tartják, mert nem akarnak veszteséget maguknak; másrészt a kereslet is csökken a jobb minőségű termékek iránt. A kiskereskedelmi különadó is rátett egy jó nagy lapáttal a problémákra: a Portfolionak kiskereskedelmi források arról beszéltek, hogy még soha nem volt olyan gyors az átárazás, vagyis az áremelés, mint az adó bejelentése után.

Naponta többszáz terméket áraztak át a különadó kivetése után. Ilyet még nem láttam - mondta a Portfolio-nak egy, a kiskereskedelmi szektorra rálátó forrása annak a drasztikus áremelkedésnek a hátteréről, amint az elmúlt hónapokban láthattunk a boltokban akkor, amikor bementünk vásárolni. Idén évtizedek óta nem látott inflációt tapasztalnak a vásárlók, az élelmiszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés