Előfizetői tartalom

Friss felmérés mutatja, mire ment el az SZJA-visszatérítés

Portfolio
Egy friss felmérés szerint csak a jogosultak 3%-a kapott legalább másfél millió forintos összeget vissza az SZJA-visszatérítés jegyében, az összes kedvezményezett harmad pedig mindennapos kiadásokra fordította a visszakapott adót - mondta el Szánthó Péter, a Pénzcentrum szerkesztője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének keddi adásában egy friss felmérésre hivatkozva.

A K&H biztos jövő felmérés szerint átlagosan 596 000 forintot kaptak vissza a 2021-es SZJA-jukból a családok. Az érintettek 20%-a 250 000 forint alatti összegről számolt be, 10-ből 4 háztartásnál pedig 250 000 és 749 000 forint közötti összeg érkezett be a családi költségvetésbe. Csak a jogosultak 3%-a kapott legalább másfél millió forintos összeget - nyilatkozta Szánthó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés