Előfizetői tartalom

Robban a koronavírus, ezek a legfertőzöttebb megyék - mégis mi folyik Budapesten?

Portfolio
Az előző heti 2 ezer után a 3 ezret is átlépte a napi új koronavírusfertőzöttek száma Magyarországon, így egyre alaposabb okunk lehet hatodik hullámról beszélni. A múlt héten még úgy tűnt, hogy Budapesten már laposodik a járványgörbe, erre most ismét felgyorsult a járvány terjedése, és a legmagasabb esetszámot éppen a fővárosban regisztrálták. A mintavételek számának ismerete nélkül, heti alig 6 ezer új oltás beadásával, látható járványügyi készültség hiányában nézünk elébe a koronavírushelyzet további romlásának.

A szerdán közzétett adatok szerint múlt a héten 21 840 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 96-an pedig elhunytak a fertőzés következtében. 1593 covidos beteget ápolnak kórházban, 19-en vannak lélegeztetőgépen. A friss számok a járvány további erősödését jelzik: a heti esetszám 52%-kal nőtt most az előző heti 40%-kal és az azt megelőző 28%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés