Előfizetői tartalom

Fájdalmas hír az autósoknak: durva drágulás jön az autópályákon

Portfolio
A kormány tavalyi döntése értelmében az e-matricák és e-útdíjak mértékét a megelőző év augusztusi, KSH által közreadott éves bázisú infláció alapján kell meghatározni, 10 forintra kerekítve – számolt be a napi.hu. Tekintettel a jelenlegi előrejelzésekre, mindez azt jelentheti, hogy erőteljesen drágulnak majd az autópályamatricák Magyarországon.

Tavaly augusztusban a KSH által mért augusztusi éves infláció mértéke 4,9% volt, így lett többek között a korábbi 5 ezer forint/éves megyei matrica ára 5450 forint. A jelenlegi augusztusi fogyasztói áindex publikálása szeptember 8-án történik meg, de ha az előrejelzéseket figyelembe vesszük brutális drágulás érkezhet. A júniusi éves infláció 11,7%-on volt, de ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés