Előfizetői tartalom

Rettenetes hibát vétett a Fed döntéshozója, és a reakciókat biztosan nem teszi zsebre

Portfolio
Mary Daly, a San Francisco-i Fed elnöke egy élő interjúban úgy nyilatkozott, hogy ő nem érzi a magas infláció okozta fájdalmat, mert van miből költenie - írja a Zerohedge. Az inláció negyven éves csúcson jár az Egyesült Államokban, amely erőteljesen rontja a reáljövedelmek vásárlóerejét, és ezt főleg a legalacsonyabb jövedelmű családok érzik meg.

A Reutersnek adott interjúban, amelyet élőben közvetítettek a Twitteren, Daly azt mondta: "Én már nem érzem többé az inflációs fájdalmat. Látom, hogy az árak emelkednek, de van elég... Néha megütközöm az egyes termékek árán, de nem vagyok olyan helyzetben, hogy kompromisszumokat kelljen kötnöm, mert nekem van elég, és sok amerikainak van elég" - mondta a San Francisco Fed...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés