Előfizetői tartalom

A járvány miatt közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett az Egyesült Államok

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államok közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett csütörtökön a majomhimlő terjedése miatt. Xavier Becerra amerikai egészségügyi miniszter szerint az intézkedés mindenek előtt a szövetségi források felszabadítását szolgálja a vírus elleni harcban. "Készek vagyunk a következő szintre emelni a vírus elleni intézkedéseinket. Felszólítjuk az amerikaiakat, hogy vegyék komolyan a majomhimlőt, és felelősségteljesen járjanak el, segítve minket a kórokozó elleni harcban" - mondta Becerra.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) globális egészségügyi veszélyhelyzetnek nyilvánította a majomhimlőt július 23-án. A nemrég még ritka betegség Közép- és Nyugat Afrika egyes részein évtizedek óta létezik, de májusig nem volt ismert, hogy Afrikán kívül is okozott volna nagyobb járványt. Májusban Európában, Észak-Amerikában és más területeken regisztrálták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés