Előfizetői tartalom

Itt az árstop mellékhatása: a nagy magyar-szlovák étolajbiznisz

Portfolio
240 forintot keresnek egy liter étolajon azok, akik kartonszámra veszik és viszik az olajat Szlovákiába a komáromi üzletekből, derül ki az RTL Fókusz riportjából. Komáromban a helyiek az állítják, naponta több szlovák rendszámú utánfutó és kisteherautó is megfordul a boltok parkolójában, és a rendszert kijátszva megpakolt csomagtartóval viszik ki az országból az étolajat.

Szlovákiában jelenleg egy liter étolaj 2,80 euróba, vagyis közel 1100 forintba kerül, Magyarországon ennek csupán a felébe, emiatt sokan azzal üzletelnek, hogy Magyarországról Szlovákiába viszik az itt megvásárolt étolajat, és adják el ott nagy haszonnal. Az RTL Fókusz beszámolójából kiderül, hogy naponta több, szlovák rendszámú utánfutó és kisteherautó is megfordul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés