Előfizetői tartalom

Van egy nagy gond a kormány rendkívüli rezsidöntésével

Energia-vészhelyzet van, ezért a kormány szerint indokolt gyakorlatilag szinte minden akadályt elhárítani a fakivágások elől, hogy legyen megfelelő mennyiségű tűzifa idén a hideg hónapokra. Szakmai oldalról azonban ezzel a lépéssel van egy óriási gond: nem mindegy, hogy milyen fával fűt a lakosság, vagy a - tervek szerint erre a fűtési módra tömegével átálló - állami intézmények.

Csütörtök este jelent meg az a kormányrendelet, amivel gyakorlatilag minden akadályt elhárítanak a fakitermelés útjából idehaza. Mindez arra utal, hogy a téli tűzifa biztosítása érdekében rendkívüli lépésre készül az állam. A környezetvédelmi szervezetek már figyelmeztettek arra, hogy a kormány lazító lépése milyen súlyos természeti károkat okozhat rövid és hosszú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés