Előfizetői tartalom

Külföldre költöznél? Ezekben az országokban nem elég, ha csak angolul beszélsz

Portfolio
Világszerte sok embert foglalkoztat, hogy különböző okokból kifolyólag más országban kezdjen új életet, telepedjen le. Az Euronews szerint az új otthon nyelvének elsajátítását prioritásként kell kezelni, ugyanakkor ez mivel időbe telik, ezért megnyugtató, ha szükség esetén angolul is lehet kommunikálni. Néhány európai országban széles körben használják az angolt, így azok biztos pontnak számítanak. Ugyanakkor vannak olyan országok, ahol már a letelepedés kérelmezéséhez is szükséges a helyi nyelv ismerete.

Köztudott, hogy az angol anyanyelvűeknek nehezen megy az idegen nyelvek elsajátítása. Az Európai Bizottság adatai szerint 2020-ban a megkérdezett britek 62 százaléka nem beszélt második nyelvet, az Európai Unióban az emberek 56 százaléka beszél legalább egyet. A nyelvtudás hiánya miatt aggódnak leginkább a külföldre költözés előtt az emberek. Az Education First (EF) globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés