Előfizetői tartalom

Még egyszer drágulhat októberig a gáz a rezsicsökkentés módosításával

Portfolio
Egy minapi kormányzati közlemény arra hívja fel a figyelmet, hogy nem egységesen 747 forint/köbméter lesz augusztus és december között az átlagfogyasztás feletti részre a lakossági gáztarifa, mint ahogy az a kormany.hu július 21-i cikkében volt és Németh Szilárd rezsicsökkentési kormánybiztos is bejelentette aznap, hanem két részre oszlik ez a periódus az ár szempontjából. Előbb augusztusban és szeptemberben 732,4 forintra ugrik a gáz köbméterének ára az átlagfogyasztás felett, majd ehhez képest októbertől további 20 forintos emelés várható az átlagfogyasztás feletti részre. Ez azt jelenti, hogy ahogy megyünk bele a télbe, úgy lehet egyre magasabb a gázszámla az érintetteknek.

A nagycsaládosok számára elérhető földgáz kedvezményről a minap jelent meg egy új kormányrendelet, ami - amint megírtuk - lényegében összevezeti a rezsicsökkentett gázmennyiség (1729 m3) és a nagycsaládos kedvezményes gázmennyiség szabályait (3 gyermek esetén plusz 600 m3, minden további gyermek esetén további 300 m3). A nagycsaládosoknak járó kedvezményt – aminek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái