Előfizetői tartalom

Meglepte az elemzőket a magyar inflációs adat, a további gyorsulás miatt további MNB-emelésekre számítanak

Portfolio
Váratlanul nagyot gyorsult az infláció júliusban Magyarországon, főként az élelmiszerárak miatt, és a következő hónapokban több ok miatt további inflációgyorsulás várható, így az MNB-nek tovább kell emelnie a kamatokat – rajzolódik a mai adatokra érkezett elemzői kommentárokból. Az alábbiakban ezeket ismertetjük abc-sorrendben.

Kiss Péter, az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatója "A rezsiemelés előtti utolsó inflációs adatot láthattuk, innentől kérdés, hogy hogyan reagál majd a lakosság és a vállalati szféra a hirtelen megugró számokra. Az MNB által sokszor emlegetett másodkörös hatások elkerülése kulcsfontosságú lenne az ár-bér spirál megakadályozásában. Az infláció további emelkedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés