Előfizetői tartalom

Nyaralni ment a koronavírus? Ezek most Magyarország legfertőzöttebb megyéi

Portfolio
Nyár eleje óta nem láttunk ilyet: csökkent a múlt héten az új fertőzöttek száma a hazai koronavírus-járványban. Hogy a nyaralási idény mennyire bolygatta meg a statisztikákat, nehéz megmondani, mindenesetre élesen elütnek az elmúlt két hónap trendjétől a ma közzétett adatok. Mindössze öt megyében regisztráltak növekedést, Budapesten csaknem megfeleződött az új fertőzöttek száma, és földrajzilag áthelyeződött a járvány súlypontja a keletebbre fekvő megyékre.

A szokás szerint szerdán délelőtt közzétett adatok szerint a múlt héten napi átlagban 2583 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, ami 17%-os csökkenést jelent az előző héthez képest. A kórházban ápoltak száma 5,8%-kal 1501-re, az átlagos napi haláleseteké 13,7-ről 11,4-re csökkent, nem kizárólag az új esetek száma vett tehát kedvező fordulatot, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés