Előfizetői tartalom

Ismét jön az orosz kőolaj Magyarországra a Barátság vezetéken

Portfolio
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság kőolajvezetéken, miután a Mol átvállalta az orosz fél által fizetendő tranzitdíjat – adta ki csütörtök reggel a közleményt a Technológiai és Ipari Minisztérium. A tárca hangsúlyozta, hogy a hazai ellátás a néhány napos szünet ellenére nem volt veszélyben, hiszen hazánk több hétre elegendő tartalékkal rendelkezik.

A közlemény utal arra, amit Ratatics Péter, a Mol operatív igazgatója is említett egy interjúban, miszerint „a szállításban augusztus negyedikére ütemezték a rendes hónapváltási leállást”. Hozzáteszik: "magyar közbenjárásra, a tranzitdíj átvállalásával rövid időn belül sikerült elhárítani az újraindulás technikai, elszámolási jellegű akadályát". Így a szállítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés