Előfizetői tartalom

Kimondták, hogy miért kellett hozzányúlni az erdőtörvényhez

Portfolio
A vészhelyzeti rendelkezések kiemelt célja az akác faanyag hasznosításának elősegítése, mivel az akác tűzifa szükség esetén nyers állapotban is jól használható – derült ki abból az összefoglalóból, amely Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára minapi tájékoztatását foglalta össze és egy eddig nem hangoztatott logikus érvet tartalmaz a minapi rendelkezések mögöttes konkrét okára.

A fataj.hu-n megjelent összefoglaló szerint az államtitkár hangsúlyozta: a kormány fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelete nem veszélyezteti a magyar erdőket, a faanyag minél gyorsabb piacra jutását segítő intézkedéseket tartalmazó rendelkezések kizárólag veszélyhelyzet esetére készültek, és nem lépik túl a fenntarthatósági kereteket. Azt is leszögezte, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés