Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést adott ki a Technológiai és Ipari Minisztérium: életveszélyes lehet a mustgáz

Portfolio
„Most kell nagyon odafigyelni az életveszélyes mustgázra!” – hangsúlyozza vasárnap délelőtti figyelemfelhívó közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium annak apropóján, hogy elindult a Balaton déli partján a szőlőszüret, a leszedett gyümölcs erjedése során keletkező mustgáz pedig minden évben halálos baleseteket, súlyos mérgezéseket okoz.

A tárca a Facebook-posztjában a hasonló tragédiák megelőzése érdekében a megfelelő óvintézkedések megtételére kéri a szüreti időszakban mezőgazdasági munkát végzőket. Rámutatnak, hogy amikor forr a must, az erjedő szőlőből elbomlik a cukor, etil-alkohol és szén-dioxid lesz belőle. Mivel utóbbi körülbelül másfélszer nehezebb a levegőnél, alulról, a padozattól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés