Előfizetői tartalom

Szakértő a Balatonról: ha egy ember fele megégett, az már intenzíven van

Portfolio
Az elmúlt 15 ezer évben nem száradt ki a Balaton, ellenben a Velencei-tóval, ahol ez része a tó biológiai ritmusának. Mindemellett vannak aggasztó jelek, leginkább az, hogy a Balaton partszakasza nagyon nagy részében már nem felel meg a természetes állapotnak – egyebek mellett erről beszélt Tóth Viktor limnológus, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Portfolio Checkilst pénteki adásának.

Mind a Fertő-tó, mind pedig a Velencei-tó a rendszeresen kiszáradó tavak kategóriájába tartoznak, ezzel szemben a Balaton esetében az elmúlt 15 ezer évben ilyenre nem volt példa – mondta el Tóth Viktor limnológus, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Portfolio Checkilst pénteki adásában. A kutató figyelmeztetett: a tóval kapcsolatban vannak aggasztó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés