Előfizetői tartalom

Drasztikusan emelkedhet egyes gyógyszerek ára ősszel

Portfolio
A vérrögképződést megakadályozó terápiás készítmények ára akár 450 százalékkal is emelkedhet októbertől - írja a Napi.hu, amely szerint az egészségbiztosító egy új, hatósági eljárást akar bevezeti a heparint tartalmazó készítményeknél, ugyanakkor emiatt a szakemberek szerint sokan nem tehetik majd meg az ellátást és az intézkedés a versenyt sem ösztönzi.

A vérhígítót szedő betegek jelenleg 678 és 3393 forint közötti összeget fizetnek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott termékekért a patikákban. Ezzel szemben az október 1-től életbe lépő árváltozás a leggyakrabban használt termékeket érintheti. A betegek terhei drasztikusan 200-450 százalékkal nőhetnek. A portál tudomása szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés