Előfizetői tartalom

Katar lett a világ legnagyobb LNG-exportőre, az Egyesült Államokat is lenyomta és ez csak a kezdet

Portfolio
Miután befejeződtek a szezonális karbantartási munkálatok, áprilisban 11,9 milliárd dollárra, ötéves csúcsra, ugrott az egy évvel ezelőtti 5,8 milliárdról a katari cseppfolyósított földgázexport összege és ezzel meghaladta az Egyesült Államok LNG-exportjának bevételét – írja az Infostart a Kamco Invest adataira hivatkozva. Kínába viszik a legtöbb LNG-t Katarból, majd India és Japán következik a vásárlók sorában.

A közel-keleti ország tavaly a globális LNG-export 21%-át adta és az orosz-ukrán háborúból eredő gázpiaci problémák miatt az EU számára is kulcsfontosságú országgá vált a gázpiaci diverzifikáció során – mutat rá a Gulf Times cikke. De már ezt megelőzően a tavalyi éves adatok szerint is jelentős volt az uniós LNG-importon belül Katar súlya: a 77 milliárd köbméternyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés