FONTOS Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?
 
Előfizetői tartalom

Megbillent a magyar építőipar teljesítménye és a kilátások sem rózsásak

Portfolio
Lényegében minden fontos mutató kedvezőtlenül alakult a júniusi magyar építőipari statisztikában, hiszen éves alapon kiigazítva 5,2%-os volt az esés, ami éves alapon 8,2%-os esést okozott, ha pedig a 2015-ös fix bázishoz viszonyítunk: ott is jelentős a legörbülés látszik. Sőt, a kilátások sem rózsásak, mert az új megrendelések beszakadtak éves alapon, így a teljes szerződésállomány is stagnál már, közben viszont az építőipari termelői árak részben az energiaárak miatt szárnyalnak.

A KSH által ma közzétett júniusi építőipari statisztikában nem nagyon találunk kedvező hírt, hiszen: A termelés volumene a nyers adatok szerint 8,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól, igaz ebben részben benne volt a tavaly júniusi erős bázis (akkor 26,9%-os éves növekedést mért a hivatal), de közben szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva havi alapon 5,2%-kal esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés