Előfizetői tartalom

Tragikus helyzetre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat - Új hőhullám érkezik Magyarországra

Portfolio
A csapadékhelyzet nem javul hazánkban, csak romlik. Az elszórt záporok kevés esőt és azt is csak kis területre hoznak, így az aszály tovább súlyosbodott. A folytatás sem ígér sok jót, csapadék továbbra is csak alig, elszórt záporok formájában érkezik. Ráadásul újabb hőhullám előtt állunk, mely előre láthatólag csütörtökön tetőzik majd - írja a met.hu.

Az elmúlt héten elszórtan alakultak ki záporok, zivatarok, melyekből 5 mm-nél nagyobb csapadék csak nagyon kis területen hullott. A szárazság területi kiterjedése és mértéke egyaránt növekszik, az ország területének nagy részén súlyos vagy nagyfokú aszály van. Az elmúlt 30 nap és 90 nap csapadékösszege is rendkívül nagy hiányt mutat. 2022. első hat hónapját tekintve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés