FONTOS Elérhető közelségbe került a pénzügyi csúcsfegyver, amely az egész világot felforgathatja
 
Előfizetői tartalom

Infláció 2022: veszélyben a nyugdíjak és a megtakarítások, így védekezhetsz az infláció ellen

Portfolio
Brutálisan nőnek az árak az Európai Unió országaiban, főként Kelet-Európában. Míg az Amerikai Egyesült Államokban kellemes meglepetést produkálva jelentősen csökkent az infláció, az MNB alelnöke szerint Európa kitettebb, mint az USA vagy Kína. Összefoglaltuk, mi az infláció jelentése, milyen hatása van az inflációra Magyarországon a rezsiemelésnek, a KATA-módosításnak, az üzemanyagár-stopnak, illetve az aszálynak. Mutatjuk, milyen mértékű jelenleg az infláció Magyarországon, mekkora infláció várható 2022-ben, illetve milyen eszközökkel védheted meg a megtakarításaidat az inflációtól.

Mi az infláció jelentése? Az infláció fogalma az áruk és szolgáltatások árának folyamatos növekedését jelenti, amely a gazdaság minden területét érinti. Ha mondjuk a sarki pékségben dupla annyit kérnek a kakaós csigáért az még nem infláció, alapfeltétel, hogy a gazdaság teljes egészére hatással legyen a folyamat, illetve az árszínvonal emelkedése tartósan jelen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái