Előfizetői tartalom

Paksi Atomerőmű: kiderült, miért most csökkentették felére a termelést

Rendszerirányítói, ellátásbiztonsági szempontból nem jelent többletkockázatot a magyarországi villamosenergia-importnak a Paksi Atomerőmű termeléscsökkenése miatti időszakos megemelkedése - közölte érdeklődésünkre az átvitelirendszer-irányító Mavir, mely szerint a beszállítás a hálózaton keresztül minden gond nélkül megoldható. Az ütemezett módon történő karbantartások elvégzése kiemelt fontosságú az erőmű üzemkészségének állagmegóvása miatt, erre pedig elmondásuk szerint az augusztusi időszak a leginkább megfelelő, tekintettel arra, hogy jellemzően az évnek ezen időszakában a legkisebb a rendszerterhelés.

Leállt a Paki Atomerőmű két blokkja A Paksi Atomerőmű négy blokkjából jelenleg csak kettő üzemel, vagyis az erőmű termelése csak körülbelül fele az önfogyasztással csökkentett, körülbelül 2000 MW-os névleges teljesítményének, miután előbb augusztus 6-án az 1., majd 11-én a 2. blokkot is leállították az erőmű szakemberei tervezett főjavításra, illetve karbantartásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés