Előfizetői tartalom

Aggódik a virológus professzor a koronavírus miatt

Portfolio
Újabb hullám van, és most beltérben domináns a koronavírus terjedése. Országa válogatja, hogy hol hányadik és éppen melyik variáns dominál, hullámot pedig mindig a vírus aktuális finomhangolódása mozgatja. A vírus evolúciója a fertőzéstől védő antitestes immunitásunkat kerülgeti. A BA.5-ös, BA.4-es omikron alvariáns megint erre játszik, és ez indukált most egy újabb hullámot – mondta az InfoRádióban Kemenesi Gábor virológus.

A virológus az Inforádiónak hangsúlyozta: a mostani első generációs vakcinák kiválóan védenek minket a kórházba kerüléstől. A mostani nyári hullámok azért jelennek meg, mert a vírus is keresi a helyét, és próbálja kicselezni az immunitásunkat, így is teret nyerve magának. Az a kép, ami kezd kirajzolódni a koronavírusról, nem megnyugtató. Más vírusnál is vannak hosszú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés