Előfizetői tartalom

Kilőtt Európában a gázár az újabb nyugtalanító hírek hatására

Portfolio
A hétfő reggeli kereskedésben 8-11%-os ugrás látszik 270 euró/MWh körülre a szeptemberi és októberi szállítású gáz árában a holland gáztőzsdén, azaz elképesztő magasságokban járunk az elmúlt napok számos fontos hírének együtteseként. Ez arra utal, hogy haladunk afelé az elképesztő gázár tartomány felé, amit a Gazprom a múlt héten bemondott, és ami a magyar rezsicsökkentés új szabályait is felboríthatja.

Előbb még pénteken kora este érkezett a hír, hogy a Gazprom augusztus 31-től 3 napra leállítja az Északi Áramlat1 vezetékpáron a gázküldést Németországba újabb karbatartásra hivatkozva, igaz közben a Twitteren folytatott üzenetháborút a turbinát javító Siemens Energy-vel arról, hogy ki is a hibás az elmúlt hetek műszaki problémáiért. Kapcsolódó cikkünk 2022. 08....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés