Előfizetői tartalom

Sziporkázik a CIG Pannónia, de nem lesz könnyű a folytatás

Őrült nagy tempót diktált az első negyedévben a CIG Pannónia, amit a második negyedévben nem sikerült megismételnie, de így is jelentős növekedést láthatunk a biztosítónál. Az imént közzétett gyorsjelentés szerint a háromhavi bruttó díjbevételek 26%-kal, az életbiztosítási új szerzések 15%-kal múlták felül az egy évvel korábbit, miközben az nem-élet üzletág az ipari vagyon, a flotta casco illetve a lakás- és utasbiztosítási termékek révén újra bevételt termel. A korábbi egyszeri tételeket letudva az adózott eredmény stabilizálódni látszik (idén eddig 645 millió forint volt), de a számottevő terhet jelentő új biztosítói pótadóval és a gazdasági környezet romlásával még számolniuk kell a részvényeseknek.

Ezúttal a kereskedés közben tette közzé gyorsjelentését a CIG Pannónia, amely az első félév egészére vonatkozóan csupa jó hírrel szolgált: a profit az egy évvel korábbihoz képest 27%-kal, a díjbevétel 37%-kal növekedett, a casco állomány ez idő alatt 1 milliárd, a unit-linked 1,1 milliárd, az ipari vagyon 1,15 milliárd, a csoportos személybiztosítási állomány 700...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés