Előfizetői tartalom

Európa már a recesszió kapujában van - A válság az új normalitás

Portfolio
A járvány utáni költekezési eufória, amelyet a bőséges kormányzati kiadások támogattak, lendületet adott volna a gazdaságnak, és segített volna a háztartásoknak visszanyerni a normális életérzést két borzalmas év után. Mindez azonban február 24-én megváltozott Oroszország ukrajnai inváziójával. A normalitás megszűnt, és a válság állandósult. Mostanra szinte biztos, hogy Európa recesszióba csúszik, Németország és Olaszország pedig a legsúlyosabban érintett országok közé tartozik majd – írja elemzésében a Reuters.

A recesszió bekövetkezése szinte biztosra vehető, az infláció pedig közelít a kétszámjegyű értékekhez, és a tél a fenyegető energiahiánnyal gyorsan közeledik. A válság az új normalitás - mondja Alexandre Bompard, a Carrefour kiskereskedelmi vállalat vezérigazgatója. "Amit az elmúlt évtizedekben megszoktunk - alacsony infláció, nemzetközi kereskedelem - annak vége"...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái