Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: ajándék köbmétereket adott a kormány, de elő kell kapni a gázszámlákat

Azért, hogy az eltérő fűtőértékű földgázok esetén is mindenki ugyanannyi hőmennyiséghez jusson hozzá rezsicsökkentett áron és közben betartsa a kormány a júliusban már bemondott és a fejekbe beégett 1729 köbméteres éves fogyasztási korlátot is, pontosította a kormány a szóban forgó rendeletet. Ezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője ma jelentette be a Kormányinfón, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ország számos pontján az 1729 köbméterhez képest akár 75-100 köbméterrel több gázfogyasztásig fog járni a rezsicsökkentett 102 forint körüli gázár a következő egy év során.

Mi a bejelentés lényege? A mai tájékoztatón Gulyás Gergely felhívta rá a figyelmet, hogy a földgáznál a fűtőérték nem azonos az összes beszerzési forrás esetén, így az orosz gáznak van a legmagasabb fűtőértéke, aztán a magyar saját kitermelés, majd a nyugati beszerzési források következnek. Ennek a műszaki-technikai adottságnak a figyelembe vételével jelezte:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés