Előfizetői tartalom

Döntöttek a németek, kőkemény intézkedések jönnek

Portfolio
Németország középületei hűvösebbek és az utcák sötétebbek lesznek ezen a télen a kabinet által szerdán jóváhagyott energiatakarékossági intézkedések értelmében - írja a Reuters. Az új intézkedések részei az ország gáztartalékainak védelmére tett erőfeszítéseknek, hogy ellensúlyozzák az Oroszországból érkező visszafogott gázszállításokat.

Az orosz gázipari óriás Gazprom műszaki problémákra hivatkozva a kapacitás 20 százalékára csökkentette a Németországba az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül történő gázszállítást. Berlin politikai indíttatásúnak nevezte a lépést, tekintettel az Oroszországgal szemben az ukrajnai invázió miatt elrendelt európai szankciókra. Ezért kellett dönteni az új szabályokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés