Előfizetői tartalom

Eddig ismeretlen kórokozók megjelenésére figyelmeztet a Semmelweis Egyetem

Portfolio
Az éghajlatváltozás hatására új, a szervezet számára eddig ismeretlen allergének és kórokozók jelennek meg, melyek az egészséges légző- és keringési rendszert is károsíthatják, hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem. A magasabb porkoncentráció hosszabb távon önmagában is káros. Több, porral „utazó” kórokozóval szemben egyelőre nincs védettségünk – írják.

A megnövekedett porkoncentráció önmagában is okozhat légzőszervi irritációt – mondja Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója. Aki egészséges, rendszerint torokkaparásról, köhögésről, az allergiások meglévő panaszaik romlásáról számolnak be, teszi hozzá. Szerencsésebb ekkor a szabadtéren végzett tevékenységeket kerülni, zárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés