Előfizetői tartalom

Farkas András: 14. havi nyugdíjat kell adni, de még ez is kevés lesz

A vártnál magasabb GDP-adat tükrében nyugdíjprémiumra, a száguldó infláció miatt pedig pótlólagos nyugdíjemelési korrekcióra is számíthatnak a nyugdíjasok 2022. novemberében. A kettős juttatás következtében a nyugdíjasok lényegében nem 13, hanem 14 havi nyugdíjat kaphatnak idén, de az elszabadult infláció miatt egy újabb rendkívüli korrekcióra is szükség lenne decemberben.

Nyugdíjprémium A KSH legfrissebb GDP-jelentése szerint 2022. második negyedévében a GDP 6,5%-kal magasabb volt, mint 2021. második negyedévében, míg 2022. első félévében a GDP 7,3%-kal volt magasabb, mint 2021. első félévében. A 2022. harmadik és negyedik negyedévében várható jelentős lassulás ellenére a teljes évi GDP-növekedést a szakértők többsége 6%-ra várja....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés