Előfizetői tartalom

Fellélegezhet fél Magyarország: több gázt lehet venni rezsicsökkentett áron, mint amit a kormány júliusban bejelentett

Weinhardt Attila
Az ország legtöbb településén a gáz fűtőértéke miatt jellemzően 40-110 köbméterrel több gázt használhatnak fel rezsicsökkentett áron a háztartások, mint az eddig hangoztatott 1729 köbméter – derül ki a kormány keddi bejelentése alapján a Portfolio számításaiból. De vannak olyan települések is Dél-Magyarországon, például Pécs és Baja térségében, ahol a gáz fűtőértéke rosszabb, ezért arrafelé akár 143-406 köbméterrel is többet fogyaszthatnak rezsicsökkentett áron az emberek, mégsem fognak kilógni felfelé az éves fogyasztási korlátból. Sőt, a legrosszabb fűtőértékkel jellemezhető térségben, Orosháza-Kardoskút környékén, akár 420 köbméternyi plusszal is tervezhetnek a háztartások.

Kedden jelentette be a kormány, hogy az igazságosság helyreállítása és az egyértelműség érdekében 7,6%-kal 63645 MJ-ra megemeli azt a hőmennyiség korlátot, ameddig az augusztus 1-től indult egy évben a 102 forint/m3 körüli rezsicsökkentett áron vehetik a háztartások a földgázt és csak az efeletti részre kell kifizetni a 732,4, illetve 752,5 forint/m3-es lakossági „piaci”...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái