Előfizetői tartalom

Fellélegezhet fél Magyarország: több gázt lehet venni rezsicsökkentett áron, mint amit a kormány júliusban bejelentett

Az ország legtöbb településén a gáz fűtőértéke miatt jellemzően 40-110 köbméterrel több gázt használhatnak fel rezsicsökkentett áron a háztartások, mint az eddig hangoztatott 1729 köbméter – derül ki a kormány keddi bejelentése alapján a Portfolio számításaiból. De vannak olyan települések is Dél-Magyarországon, például Pécs és Baja térségében, ahol a gáz fűtőértéke rosszabb, ezért arrafelé akár 143-406 köbméterrel is többet fogyaszthatnak rezsicsökkentett áron az emberek, mégsem fognak kilógni felfelé az éves fogyasztási korlátból. Sőt, a legrosszabb fűtőértékkel jellemezhető térségben, Orosháza-Kardoskút környékén, akár 420 köbméternyi plusszal is tervezhetnek a háztartások.

Kedden jelentette be a kormány, hogy az igazságosság helyreállítása és az egyértelműség érdekében 7,6%-kal 63645 MJ-ra megemeli azt a hőmennyiség korlátot, ameddig az augusztus 1-től indult egy évben a 102 forint/m3 körüli rezsicsökkentett áron vehetik a háztartások a földgázt és csak az efeletti részre kell kifizetni a 732,4, illetve 752,5 forint/m3-es lakossági „piaci”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés