Előfizetői tartalom

Luxusház, drága autók, kötegekben álló 20 ezresek - Lecsapott a NAV a bűnszervezetre

Portfolio
Milliárdos tételben gyártotta a fiktív számlákat az a bűnszervezet, amelyre országos akcióban csapott le a NAV. A számlákat felhasználó társaságok közel 2 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében. Az akcióról az adóhatóság ezúttal is videót tett közzé, melyből kiderül, hogy a gyanúsítottak milyen körülmények között éltek az elcsalt pénzből.

A dunántúli bűnszervezet egy többszintű, valótlan tartalmú számlák kiállítására specializálódott céghálót hozott létre. A társaságok valós tevékenységet nem végeztek, élükre strómanokat ültettek. Jutalék fejében építőipari vállalkozásoknak gyártották a valótlan bizonylatokat, amelyekkel megbízóik csökkentették áfájukat. Ezzel a módszerrel csaknem 2 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés