Előfizetői tartalom

Már havonta bedobják a vasárnapi boltzárat, pedig csak egy rossz vicc ez az egész?

Portfolio
Nehéz időszak előtt áll a kiskereskedelem, hiszen a GDP-növekedés lassulni fog, a háztartások pedig már most visszafogják a vásárlásaikat – mondta a Portfolio-nak Vámos György. Az OKSZ főtitkára szerint ebben a helyzetben a vasárnapi boltzár ismételt, változatlan tartalmú felvetése – július után augusztusban – korábban is kifogásolt megalapozatlansága miatt nem segítene a kiskereskedők helyzetén, sőt, rontana is. Úgy véli, hogy sok bolt számára „már nem az a kérdés, melyik nap nyissanak ki vagy zárjanak be, hanem az, hogy kinyissanak-e még egyáltalán”.

Időről-időre felmerült az elmúlt években a szakszervezetek részéről, hogy újra érdemes lenne bevezetni a vasárnapi boltbezárást Magyarországon. A vásárlók ugyanakkor szinte egyöntetűen utasították el a boltzárat, ami 2015 tavaszától több mint egy évig volt érvényben, népszerűtlensége miatt azonban a kormányzat megszüntette. Nem csak a vásárlók, de a kereskedők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés