FONTOS Itt az új történelmi rekord a lakossági hiteleknél, a cégeknek viszont nem jött be a kormány húzása
 
Előfizetői tartalom

Oroszország és Dél-Korea építi Egyiptom első atomerőművét

MTI
A dél-koreai Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) állami vállalat és az orosz atomenergetikai Roszatom konszernhez tartozó Atomsztrojekszport háromezer milliárd von (918 milliárd forint) értékű szerződést írt alá Egyiptom első atomerőműve turbinaházainak megépítésére, illetve a szükséges alkatrészek szállítására csütörtökön Kairóban.

Egyiptom 2015-ben rendelte meg az atomerőmű megépítését Oroszországtól, a projekt keretében négy, 1200 Megawatt teljesítményű reaktort építenek a Kairótól 130 kilométerre északnyugatra, a Földközi-tenger partvonalán található el-Dabaa városában. Dél-koreai tisztségviselők hangsúlyozták, hogy előzetesen konzultáltak a projektről az Egyesült Államokkal, és leszögezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés