sárospataki albert billingo
Gazdaság

Keresik a segítséget a volt katások és a könyvelők is

Portfolio
5 ezer katással készítettünk felmérést, amiből kiderült, hogy nagyságrendileg 8% az, aki csak magánszemélynek számláz, 50% cégeknek és magánszemélyeknek, 42,5% pedig csak cégeknek. Harmaduk mondta biztosan, hogy áttér az átalányadóra. Ebből is látszik. hogy nagyon sokan kikerülnek a kata hatálya alól, körülbelül 350-380 ezer vállalkozót érint a változás, ebből 200-250 ezren térnek át átalányadózásra. Nekik és a könyvelőknek segítenek új fejlesztéseink, az Átalányadó Asszisztens és az Átalányadó Kalkulátor - mondta Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója a Portfolio Checklistben, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjében.

A Billingo azért készített felmérést katásokkal és könyvelőkkel is, hogy tisztán lássák a folyamataikat. A kérdőívekből kapott információk alapján alkották meg az új programokat, amikkel percekre redukálható az adminisztrációs munka, és minden folyamat valós időben figyelhető meg, és teljesen átlátható.

Az átalányadó asszisztens az átállást segíti azzal, hogy az ügyfél bevételei alapján mutatja a járulékok pontos összegét, az AAM keretet, és még számolni is lehet az átalányadóval. Mindez követhetővé teszi a vállalkozás folyamatait, nemcsak a felhasználónak, hanem könyvelőjének is - mondta a billingo vezérigazgatója.

Az interjú, melyben Sárospataki Albert arról is beszélt, hogy mivel tud többet az Átalányadó Asszisztens Plusz változat, és hogyan működik az Átalányadó Kalkulátor, már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adásában 16:07-tőlSpotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

A tartalom megjelenését a Billingo támogatta

Címlapkép: Gombkötő Emma/Portfolio

szép kártya
kereskedő deviza trader currency
ebolavirus
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
sándor palota budapest fiatal nő getty stock
kukás közterület kuka
Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
2022. november 16.
Private Investor Day 2022/2.
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
szép kártya