FONTOS Kivégzik a napelemeket: hamarosan mindenki rosszul jár, aki felszereltette
 
Előfizetői tartalom

Megszólalt Powell: fájdalmas és hosszú lesz az infláció elleni harc

Portfolio
Jerome Powell Fed-elnök megtartotta felszólalását a jegybank évenként megrendezett konferenciáján Jackson Hole-ban. A Fed-elnök elmondta, hogy az infláció leszorítása időigényes folyamat lesz, és várhatóan gazdasági lassulással jár majd (recesszióról a jegybankelnök nem beszélt). A munkaerőpiaci és gazdasági folyamatok hátrányosan érintik majd a lakosságot, de az árstabilitás helyreállítása most elsődleges. A Fed-elnök nem adott új előretekintő iránymutatást, gyakorlatilag megismételte a júliusi ülés után elhangzottakat.

A Fed legfőbb célja, hogy helyreállítsa az árstabilitást, enélkül nem érhetők el a foglalkoztatási célok sem. Az árstabilitás helyreállítása eltarthat némi ideig, és az infláció elleni harccal együtt lehetséges, hogy a növekedés a potenciális szintje alá csökken majd, és a munkaerőpiacon is enyhülés látszik majd - mondta Powell. Az elnök azt is elmondta, hogy a lassuló...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái