Előfizetői tartalom

Megszólalt Powell: fájdalmas és hosszú lesz az infláció elleni harc

Portfolio
Jerome Powell Fed-elnök megtartotta felszólalását a jegybank évenként megrendezett konferenciáján Jackson Hole-ban. A Fed-elnök elmondta, hogy az infláció leszorítása időigényes folyamat lesz, és várhatóan gazdasági lassulással jár majd (recesszióról a jegybankelnök nem beszélt). A munkaerőpiaci és gazdasági folyamatok hátrányosan érintik majd a lakosságot, de az árstabilitás helyreállítása most elsődleges. A Fed-elnök nem adott új előretekintő iránymutatást, gyakorlatilag megismételte a júliusi ülés után elhangzottakat.

A Fed legfőbb célja, hogy helyreállítsa az árstabilitást, enélkül nem érhetők el a foglalkoztatási célok sem. Az árstabilitás helyreállítása eltarthat némi ideig, és az infláció elleni harccal együtt lehetséges, hogy a növekedés a potenciális szintje alá csökken majd, és a munkaerőpiacon is enyhülés látszik majd - mondta Powell. Az elnök azt is elmondta, hogy a lassuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés