Előfizetői tartalom

Aszódi Attila szerint egy harmadik atomerőműre lenne szükség, de nem Pakson

Portfolio
Az energiahelyzet tartós nehézségei miatt még egy atomerőműre lenne szükség Magyarországon, de nem Pakson, mert oda már nem fog elférni - mondta Aszódi Attila a Spirit FM rádiónak. A Paks II. projektért felelős egykori kormánybiztos tartósan földgázbeszerzési problémákra számít, és elsősorban ezért gondolja, hogy szükség van további megbízható termelőkapacitásra, és el kell kezdeni a harmadik atomerőmű tervezését.

A mostani energiaválság, az egekbe emelkedő árak a kereslet visszaesését fogja hozni, de hosszú távon az elektromos energia iránti igény növekedni fog. Szükség lenne arra a magyar villamosenergia-rendszerben, hogy további nagy atomerőművi egységet beépítsünk. Nem feltétlenül a Duna mellett, és nyilvánvalóan nem Pakson, mert ott nem fér el még egy blokk - fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés